úterý 4. října 2011

Od Business IT Clubu k BizITu

Chtěl bych tady napsat pár slov o budování Business IT Clubu vs BizITu jako brandu.

Vznik názvu Business IT Club je celkem jasný. Zakládali jsme první organizaci na VŠE pro informatiky, takže musela mít v názvu "IT" a jelikož na VŠE nejsme (alespoň většina) žádní "hard-core IT" a "Business" k nám patří, dali jsme si do vínku právě ono spojení byznysu a IT - Business IT Club. Jenže zkuste si takovou hezkou adresu napsat a zapamatovat - http://www.businessitclub.cz/. Proto vznikla zkratka BizIT, která se stala i naší domovskou doménou.

Postupem času, a přičiněním všeobecné lenosti psát dlouhé názvy, se BizIT tak vžil, že jsme se rozhodli u něj nakonec zůstat. Chceme využít modelu, který používá například IBM a mnohé jiné společnosti. Všichni o této firmě mluví, píší jako o IBM a když se někdo zeptá, co že to to "I-B-M" znamená, chytrý strýček Google napoví. A stejně to bude i s BizITem. Jsme prostě BizIT. A co že to BizIT je? BizIT znamená Business IT Club. Jenom pro zajímavost, slyšel jsem už řadu výslovností slova BizIT. Jednou je to [biz-ájtý], podruhé [biz-í-té]. A jak to čteme my, co jsme s BizITem přišli? Naprosto jednoduše, prostě [bizit] :)

S touto změnou souvisí potřeba řady dílčích změn. Potřebujeme vytvořit nové logo, protože to současné obsahuje stále dlouhý název, stejně tak roll-upy, které potkáváte na našich akcích a řada dalších drobností, které musí projít změnou brandu. Proč to vůbec děláme? Rozhodli jsme se sjednotit naši komunikaci, aby všem bylo jasné, že jsme BizIT. Nechceme, aby se v polovině materiálů psala jedna varianta a v té druhé druhá. Souvisí to s řadou dalších změn, které nás čekají, jako je rozšiřování do dalších škol, nová koncepce členství a mnoho našich dalších plánů (o tom snad někdy příště) a chceme působit naprosto jednotně.

S tím souvisí i to, že hledáme grafika, který by nám s novou vizuální komunikací a kompletně celou corporate identity pomohl a na základě našich podnětů ji stvořil. Myslím, že to pro něj bude velice zajímavá reference, protože máme před sebou s BizITem velké cíle, kterých chceme dosáhnout. Pokud by měl někdo zájem, kontaktujte buď mne nebo Ondru.

Takže od teď už jen BizIT! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat