neděle 28. října 2012

Startupia days

Ve čtvrtek jsme měli padesátiminutovku se startupy na veletrhu Profesia days, jak to probíhalo se můžete mrknout na blogu StartupJobs.

S Profesií se mi podařilo vyjednat i v podstatě free stánek pro startupy (oproti běžné ceně v desítkách tisíc), ale bohužel nebyl ze strany startupů zájem o jeho naplnění. Zájem sice nebyl úplně nulový, aspoň dvě firmy měly zájem, ale to by bylo víc organizačních starostí než finálního užitku, takže se nakonec nerealizoval. Tak příště :)

Jinak mi přišlo, že na veletrhu sice lidi byli, ale moc jich nebylo. Před námi měl v přednáškové místnosti prezentaci Provident a tam sedělo 6 lidí, z toho 3 vypadali, že patří k Providentu. Z pohledu firmy to asi není ten požadovaný efekt. A je sranda potkat v podstatě kolegu z HR (já se snažím dostat lidi do startupů obecně, oni do své firmy), tak jsme se vzájemně pokusili nahirovat a ve finále se shodli, že každý zůstaneme u svého.

Když jsem viděl tu hojnou účast, čekal jsem, že to bude příjemný pokec mezi startupisty s mikrofonem, ale nakonec se nám místnost docela naplnila a příjemně mě to překvapilo. Nakonec přišla i pozvánka, abych dorazil na jaře na VŠ do Budějovic s podobnou akcí, která představí startupy jako alternativu ke korporátu i studentům na jihu. Dorazím rád!

Takže akci hodnotím pozitivně a bylo mi připomenuto, že mě i z Profesie sledují a jsou zvědaví, kam to bude směřovat dál. Mimochodem mě pár dní zpátky skoro sejmulo auto s logem LMC, ale to neberu ještě osobně, doprava v Praze je krutá a už přecházím jak rodilý pražák :))

BTW po týdnu zavedeného placení zatím naprostá většina volí měsíční platbu, takže se měsíční částka určitě bude zvedat. A spolu s Petrem a Node5 budeme otevírat sekci s internships, kdyby chtěl někdo získat praxi v nějakém startupu ;)

4 komentáře: